Απίστευτη -κυνική ομολογία- του Δημάρχου Σταγείρων-Ακάνθου κ. Βλαχόπουλου καταδεικνύει με ωμό τρόπο τον καθοριστικό ρόλο του στην υπόθεση μεταβίβασης και λειτουργίας των μεταλλείων του Στρατονικού Όρους και της προσπάθειας χειραγώγησης των Δημοτών!

Με ωμό τρόπο και απροκάλυπτο σε επίσημο έγγραφο ο Δημάρχος Σταγείρων-Ακάνθου κ. Μιχ. Βλαχόπουλος ομολογεί τον ρόλο του στη διαδικασία μεταβίβασης και λειτουργίας των μεταλλείων του Στρατονικού Όρους και της προσπάθειας χειραγώγησης των Δημοτών!
Ο κ. Δήμαρχος με το υπ’ αριθ. ΑΠ 33/10-2-2010 έγγραφο προς τον (πρώην πλέον) Δημοτικό Σύμβουλο κ. Αθ. Μαυρουδή αναφέρει ότι «έδωσα την προσωπική μου διαβεβαίωση στον επενδυτή που με αγωνία έψαχνε ο Πάχτας ότι ο Δήμος θα στηρίξει την επαναλειτουργία του μεταλλείου»… και ότι «οι αγώνες αυτοί ήταν σκληροί και δύσκολοι… γιατί είχα απέναντι… την πλειοψηφία της κοινής γνώμης που εξέφραζε τις αντιρρήσεις της για την επαναλειτουργία του μεταλλείου».
Να λοιπόν που ο κος Δήμαρχος μας αποκαλύπτει με «ένα σμπάρο» μερικά πολύ σημαντικά γεγονότα τα οποία διαδραματίστηκαν την εποχή εκείνη:
Ένα πως ο -τότε- υπουργός κ. Πάχτας έψαχνε με αγωνία επενδυτή,
δύο πως εάν ο κ. Δήμαρχος δεν έδινε τη διαβεβαίωσή του για την λειτουργία του μεταλλείου, δεν θα υπήρχε επενδυτής,
τρίτον πως η πλειοψηφία των Δημοτών ήταν αντίθετη στην επαναλειτουργία του μεταλλείου!
Πάντως για να μην είμαστε αχάριστοι οφείλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Δήμαρχο γιατί βάζει τα πράγματα στην θέση τους ώστε να μην έχει κανένας αμφιβολία. Ο ίδιος συνέβαλλε ουσιαστικά στην διαδικασία εκθεμελίωσης της Στρατονίκης, άσχετα με τις πολιτικάντικες διαβεβαιώσεις που ξεστόμιζε δεξιά κι αριστερά για «λαϊκή κατανάλωση». Ακόμα και σήμερα δεν κάνει απολύτως τίποτα για τα νέα μεταλλευτικά σχέδια καταστροφής του τόπου, που εξυφαίνει η εταιρεία, γιατί άραγε; Οι εκλογές είναι κοντά και είναι βέβαιο πως πάλι θ’ αρχίσει τις κορώνες εναντίον τους! Ποιος τον πιστεύει πλέον;
Ο «έτερος Καππαδόκης» κ. Πάχτας συνεχίζει απρόσκοπτα να διαφημίζει τα έργα και τις ημέρες της εταιρείας των μεταλλείων και από τη σημερινή του θέση ως υποψηφίου Δημάρχου του Δήμου Αριστοτέλη. Τάζει θέσεις χιλιάδες θέσεις εργασίας και ευαγγελίζεται ανάπτυξη «χρυσού αιώνα», μέσω της μεταλλευτικής δραστηριότητας φυσικά! Καλά, αυτός το γνωρίζει άριστα το έργο, τι άλλο να κάνει;
Το σημαντικότερο όμως που ο κ. Δήμαρχος αναγκάζεται να ομολογήσει είναι ότι οι κάτοικοι του Δήμου -αλλά και του νέου Δήμου Αριστοτέλη-, και κατά το πρόσφατο παρελθόν και σήμερα αλλά και πάντα, είναι και θα είναι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, εναντίον των μεταλλείων και οποιασδήποτε νέας μεταλλευτικής δραστηριότητας, ως μιας παρηκμασμένης τριτοκοσμικής δραστηριότητας, που πλέον δεν χωρά στον τόπο μας.

Ακολουθεί το έγγραφο του Δημάρχου

Το έγγραφο ομολογία του Δημάρχου Σταγείρων-Ακάνθου

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.