…«μια κορυφαία στιγμή ενός ανεπανάληπτου κινήματος προάσπισης της πατρώας γης»… διαπιστώνει πολύ εύστοχα μεταξύ άλλων σε άρθρο του για την συναυλία στην Ιερισσό, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Απόστολος Λυκεσάς (στον ιστοχώρο www.alterthess.gr)

apostolos_lykesas_12

Ιερισσός – Καλλιθέα: τόσο κοντά τόσο μακριά. Του Απόστολου Λυκεσά

Θα ήταν αρκετό να παραλληλίσει κάποιος τις φωτογραφίες για να διαπιστώσει τι συνέβη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου στην Χαλκιδική, στο ένα πόδι της οποίας μια λαμπερή γιορτή διαδήλωνε κατά της εξόρυξης χρυσού και στο άλλο, μια μάζωξη ενός κάποτε κραταιού κόμματος που θα έκανε ακόμη και τις σοροπτιμίστριες να πλήξουν

Σχεδόν επτά ώρες χιλιάδες άνθρωποι τραγουδούσαν και χόρευαν φώναζαν συνθήματα και γελούσαν, στην Ιερισσό. Καλλιτέχνες έδωσαν το ρυθμό σε μια ανεπανάληπτη γιορτή που το περιεχόμενό της άναβε προβολείς μες στα σκοτάδια φωτίζοντας κατά το μέλλον. Στην άλλη πλευρά, ούτε το παρελθόν δεν μπόρεσε να ρίξει μια αχτίδα στην σκυθρωπή συνάθροιση, η οποία όχι μονο δεν γέμισε επτά ώρες αλλά με δυσκολία τα φιλόστοργα κανάλια δεν έβρισκαν ούτε εβδομήντα δευτερόλεπτα για να πουν κάτι παραπάνω από τις συναντήσεις πολιτικά φαφούτηδων στο λόμπι του ξενοδοχείου. Ήταν ενδεικτικό αυτού του καινούργιου που ετοιμάζεται να μπει στην κεντρική σκηνή του τόπου η σύγκριση των δύο αυτών γεγονότων. Από τη μία άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της Ιερισσού για έναν σκοπό και από την άλλη αυτοί που μακάριζαν εκείνους που είχαν την τέλεια δικαιολογία για να μην βρίσκονται εκεί καν από υποχρέωση. Εικοσιέξι άτομα μετακινήθηκαν από τη ΝΕΡΙΤ για να καλύψουν ένα πολιτικό γεγονός που δεν έδωσε ούτε μία πολιτική είδηση. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι για δυό μέρες επιτέλους έγινε πράξη η… ΝΕΡΙΤ Θεσσαλονίκης που διακαώς επιθυμούν τα πολιτικά ξεφτίδια του παρελθόντος. Από την άλλη οι αποφασισμένοι της ΕΡΤ3 έδιναν κυριολεκτικά παράσταση για το πως με το τίποτα καλύπτεις τεχνικά ένα μεγάλο γεγονός, πώς με λιγοστά μέσα στη διάθεσή σου και κυρίως χωρίς έξοδα, εκτός έδρας κι άλλα εξτραδάκια μπορείς να καλύψεις μια σπουδαία συναυλία που είναι ταυτοχρόνως και γεγονός πρώτης γραμμής. Δεν είναι παράξενο που τα κανάλια δεν έκαναν καμιά αναφορά στο μεγάλο γεγονός της Ιερισσού. Δεν είχαν να αντιτάξουν τίποτα παρά την αποσιώπηση. Η βουβαμάρα τους ήταν τόσο ομιλητική. Την στιγμή που χιλιάδες άνθρωποι παρακολουθούσαν από το διαδίκτυο μια κορυφαία στιγμή ενός ανεπανάληπτου κινήματος προάσπισης της πατρώας γης οι εκπρόσωποι του κόσμου που πεθαίνει προσπαθούσαν να γλεντήσουν με τον γάμο ενός αμερικανού ηθοποιού. Ποτέ μέχρι τώρα δεν ήταν τόσο κοντά και ταυτοχρόνως τόσο μακριά η Ιερισσός από την Καλλιθέα.

 

http://www.alterthess.gr/content/megaleiodis-synaylia-stin-ierisso-emeis…

* Ο δημοσιογράφος του ρ/σ «Στο Κόκκινο 93,4» Απόστολος Λυκεσάς αρθρογραφεί καθημερινά στο alterthess.gr. Ακούστε ζωντανά στο «Κόκκινο 93,4» την εκπομπή «Ορθά- Κοφτά» με τον Απόστολο Λυκεσά Δευτέρα- Παρασκευή 11:00- 12:00.

Σχετικό link: http://alterthess.gr/content/ierissos-kallithea-toso-konta-toso-makria-toy-apostoloy-lykesa#.VCksnfMPF84.facebook

 

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.