Την αποφυλάκιση των δύο πρώτων προφυλακισθέντων κατοίκων της Ιερισσού που προφυλακίσθηκαν στις 14/4/2013 κατηγορούμενοι για τον εμπρησμό στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης

EPEX-DSC_0388Αποφυλακίζονται δύο από τους προφυλακισθέντες των Σκουριών. Πανηγυρίζουν στην Ιερισσό

(Από www.alterthess.gr)

Την αποφυλάκιση των δύο πρώτων προφυλακισθέντων κατοίκων της Ιερισσού που προφυλακίσθηκαν στις 14/4  με την κατηγορία του εμπρησμού στο εργοτάξιο της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές αποφάσισε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Οι κάτοικοι της Ιερισσού δηλώνουν ότι αυτή η εξέλιξη αποτελεί νίκη για το κίνημα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού της Χαλκιδικής ενώ θεωρούν ότι αυτό καθιστά πλήρη αποδόμηση της θεωρίας των δύο άκρων που λανσάρισε η κυβέρνηση καθώς και της προσπάθειας κατασυκοφάντισης του κινήματος τους. Αυτή την στιγμή καμπάνες χτυπούν χαρούμενα στο χωριό ενώ ήδη οι κάτοικοι έχουν βγει από τα σπίτια τους και πανηγυρίζουν στις γειτονιές των δύο συναγωνιστών τους.

» Πρόκειται για μεγάλη νίκη του κινήματος η εξέλιξη αυτή» δηλώνει η Λόλα Χρυσούλη, κάτοικος Ιερισσού στο alterthess.gr και προσθέτει: Ζητάμε την αποφυλάκιση και των άλλων δύο συναγωνιστών μας. Σήμερα αποδομήθηκε πλήρως η θεωρία των δύο άκρων και αποδείχθηκε και από τις δικαστικές αρχές ότι δεν μπορούν να κρατούνται άνθρωποι στην φυλακή χωρίς στοιχεία»

«Πρόκειται για επιτυχία του κινήματος της Β. Α Χαλκιδικής. Ελπίζουμε στην αποφυλάκιση και των άλλων δύο κατοίκων της Ιερισσού καθώς και ότι η δικαιοσύνη θα κατανοήσει ότι τα πράγματα δεν έγιναν έτσι όπως περιγράφονται στη δικογραφία» αναφέρει ο δικηγόρος Αλέξης Αδαμίδης.

«Η θεωρία των δύο άκρων γίνεται κουρελόχαρτο μπροστά στην εξέλιξη αυτή. Σήμερα αποδομήθηκε και η προσπάθεια χαρακτηρισμού του κινήματός μας ως εγκληματική οργάνωση. Ζητάμε την αποφυλάκιση και των δύο άλλων αγωνιστών καθώς και να σταματήσει η βιομηχανία διώξεων στο κίνημα υπεράσπισης της ζωής της Χαλκιδικής» δηλώνει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χαλκιδικής Κ. Ιγγλέζη

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.