Ένα ενδιαφέρον άρθρο για όσους πιστεύουν πως οι κάτοικοι του Παλαιοχωρίου θεωρούνται δεδομένοι στις επιδιώξεις της μεταλλευτικής εταιρείας

Screen Shot 2013-07-18 at 9.02.43 μ.μ.Η ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ συνεχίζει σε μονοπάτια … Λατινικής Αμερικής & Νοτίου Αφρικής !!! 

18/7/2013 Παλαιοχώρι Χαλκιδικής  

Διάβασα όλες αυτές τις ημέρες διάφορα σχόλια … Και ρωτάω: α) είναι πολιτισμός η ανακοίνωση από τα μεγάφωνα ότι θα περάσουν οι Αντιδρώντες; β) είναι πολιτισμός να προσπαθείτε να τους λιντσάρετε στην διασταύρωση; γ) είναι πολιτισμός να θεωρείται ότι το χωριό σας ανήκει και με το παραμικρό να διαταράσσεται την ησυχία του κάνοντας το χώρο συγκεντρώσεων; και στην τελική στις Δημοκρατίες ο κόσμος εκφράζεται ΕΛΕΥΘΕΡΑ και οι τραμπουκισμοί, οι φωνές  δεν περνάνε, αν θέλετε διαδηλώστε και εσείς ΟΙ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΟΙ της ELDORADO GOLD & του ΑΚΤΩΡ … αυτό  ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΑΣ αλλά να μην ξεχνάτε ότι πάντα θα πρέπει να είναι σε νόμιμα πλαίσια και η επιλογή της διαφορετικής ημερομηνίας παρέχει ασφάλεια σε όλους !!!

Η ΒΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΑ ΑΠΟ ΟΠΟΥ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΟΈΡΧΕΤΑΙ .-

ΠΟΙΟΣ ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΗΝ … ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ στην ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ; !!! ΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΘΥΜΑΤΑ ;!!!!  Επίσης θα ήθελα να αναφέρω κάποια πράγματα για την αποκατάσταση της αλήθειας με τους συμπολίτες κατοίκους της Ιερισσού Με την Ιερισσό το Παλαιοχώρι έχει πολλά ιστορικά κοινά στοιχεία αγώνων ….

ΕΔΏ ΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΒΆΣΕΙ ΟΦΕΛΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ …

http://palaiochori.com/index.php?option=com_content&task=view&id=135&Itemid=37

ΜΑ είναι τόσα πολλά που μας ενώνουν … με την Ιερισσό !!!

ΜΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΙΣΤΕ … ΤΌΣΟ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ ;

Ως Παλαιοχωρινός πώς να ξεχάσω τον αθλητή από την Ιερισσό που ήρθε στο Παλαιοχώρι και έπαιξε μαζί με τα δικά μας έφηβα παιδιά για τον κοινό μας σκοπό που ήταν η κατάκτηση του Πρωταθλήματος εφήβων Χαλκιδικής από το Παλαιοχώρι . Μάλιστα τιμής ένεκεν οι Παλαιοχωρινοί φίλοι του , ΚΆΝΑΝΕ  την τιμή ΣΤΟΝ ΓΙΓΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ κ. ΛΕΧΟ να σηκώσει πρώτος αυτό το κύπελλο του πρωταθλητή ….

Αλλά για να τα ξέρετε όλα αυτά αγαπητοί μου θα πρέπει να είστε Ενεργοί Πολίτες και στο μετερίζι της καθημερινότητας και στο χωριό μας ΑΛΛΆ και στα χωριά από τα οποία μας κουβαληθήκατε, εκεί που οι τσέπες και οι λογικές ματώνουν …

Δηλαδή τι θα γίνει αν και στην Ιερισσό ξεκινήσουν να κυνηγάνε τους Παλαιοχωρινούς … αυτούς που ΔΕΝ βγάζουν το ψωμί τους από τα μεταλλεία …  θα πάτε εσείς να τους το πληρώσετε το χαμένο μεροκάματο ;

Ρωτάω γιατί πολλές φορές πιάνετε … χαρτί και μολύβι και όποιον πάρει ο Χάρος !!!

ΕΛΕΟΣ ΛΕΜΕ

ΟΧΛΟΣ …

Επίσης για να μην το ξεχάσω

δ) είναι πολιτισμός π.χ. το γεγονός να γιουχάρουν κάποιοι τον ψαρά από την Ιερισσό που χρόνια μας φέρνει ψάρια και είναι φίλος με τους κατοίκους των χωριών σας …. ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΝΌΧΛΗΣΕ και ΦΥΣΙΚΆ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑΤΕ ΤΙΠΟΤΑ ;

ε) επίσης μην μου πείτε ότι είναι πολιτισμός να κτυπάς το διερχόμενο αυτοκίνητο και να βρίζεις την γυναίκα του κάθε αντιδρώντα π.χ. «π….» !!! Αλλά και αυτά φυσικά ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΔΑΤΕ , ΔΕΝ ΤΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ !!!

Συνιστώ ΣΕ ΟΛΟΥΣ Ψυχραιμία δεν ωφελούν ΣΧΌΛΙΑ  σαν τα δικά σας  κανέναν …

Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους από το ΔΙΑΊΡΕΙ γιατί , ΒΑΣΙΛΕΥΟΥΝ ….

ΠΡΟΣ ΤΙ Ο ΑΛΛΗΛΟΣΠΑΡΑΓΜΟΣ …..

Σταματήστε επιτέλους …το συνεχές νεροκουβάλημα για να γεμίζει το πλατάνι και τα συμφέροντα κάποιων !!!!

ΣΕΒΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Και ΜΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  στην Αρναία και στον Πολύγυρο ακόμη και στην Μεγάλη Παναγία γιατί μπορούσανε ΝΑ περάσουν διαδηλώνοντας ανενόχλητοι και αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί και στο Παλαιοχώρι; και να μην συνεχίσω στην … απαρίθμηση των χωριών όπου η διέλευση είναι ελευθέρα.

… … αυτά είναι ψιλά γράμματα γιατί εσείς είστε «παλικάρια», «λεβέντες» !!!! ενώ οι άλλοι ;

στ) επίσης δεν άκουσα ακόμη την άποψη σας  για το: όπως ορθά επισημαίνει και το Συμβούλιο της Επικρατείας 1492/2013 σελ. 65: «….» Όσον δε αφορά στις υφιστάμενες γεωτρήσεις ύδρευσης των περιοχών Παλαιοχωρίου και Μεγάλης Παναγιάς, οι οποίες αναμένεται να επηρεαστούν από τον κώνο και να υποστούν πτώση 20-40 μ., η μελέτη προτείνει επανορθωτικά μέτρα είτε μέσω εκβαθύνσεως είτε με χρήση εισπιεζόμενου νερού. …. »

και σε πολλά άλλα περι ΒορειοΑνατολικής Χαλκιδικής και Μαζικού Τουρισμού κλπ κλπ κλπ

Την καλημέρα μου σε όλους και καλή συνέχεια στον αγώνα σας για επιβίωση.

Το κάθε καρυδιάς καρύδι που πήγε στην ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ  το Παλαιοχώρι το ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ήταν ΑΠΩΝ από τον …. ΤΑΧΑ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ .-

Ρίμπας Αθ. Αστέριος Παλαιοχωρινός, εκ των σπηλαίων, Δημότης Αριστοτέλη

www.palaiochori.com

Υ.Γ. 1) Τζάμπα παίρνεται το ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ  στον λαιμό σας ενώ είμαι σίγουρος ότι ΤΟ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ ΛΕΕΙ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ. 

η ανοικτή εξόρυξη στις Σκουριές δεν είναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ 

To ορυχείο Super Pit της

Kalgoorlie Consolidated Gold Mines Pty Ltd στην Αυστραλία είναι πολύ μακριά αλλά και πολύ κοντά συνάμα … ένα παρόμοιο θέλει να δημιουργήσει και η ElDorado Gold στην Χαλκιδική και ειδικότερα στις Σκουριές

Ο λάκκος είναι ορθογώνιου σχήματος και είναι περίπου 3,5 χιλιόμετρα, 1,5 χιλιόμετρα πλάτος και 360 μέτρα βάθος. Σε αυτές τις διαστάσεις, είναι αρκετά μεγάλη για να δει κανείς και από το διάστημα Το ορυχείο παράγει 850.000 ουγκιές (28 τόνους) ετησίως του χρυσού, και απασχολεί περίπου 550 εργαζομένους άμεσα στο χώρο .

Δείτε το εδώ: ttp://www.superpit.com.au/PhotoLibrary/OpenPit/tabid/176/Default.aspx

2) αν βρείτε λάθη συντακτικά συγχωρέστε με διότι στην αρχή το είχα γράψει για ένα συγχωριανό μου που τελευταία ανακάλυψε το email και νοιώθει ευτυχισμένος διότι τα computer πλέον … τα παίζει στα δάκτυλα !!!  Μορφωμένα πράγματα λέμε ….. χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η επανακατάρτιση πέτυχε !!!!!

Τα συγχαρητήρια μου στους ΚΑΝΑΔΟΥΣ για την τεράστια μεταμόρφωση που πέτυχαν σε άνθρωπο του Πρωτογενή Τομέα στην χώρα μας !!!

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.