ΕΡΤ – ΣΚΟΥΡΙΕΣ. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

omilia-webΑπόψε 13 Ιουνίου 2013 παρά την καταρρακτώδη βροχή, χιλιάδες κόσμου αυθόρμητα προσήλθαν για να συμπαρασταθούν σε αυτούς που επί χρόνια αγωνίζονται για την ενημέρωσή τους. Με το ξέσπασμα της μπόρας και της καταρρακτώδους βροχής, ήταν συγκινητικό να βλέπει κανείς τις χιλιάδες κόσμου ανυποχώρητα να παραμένουν στον δρόμο και να φωνάζουν με πάθος: «Ήρθε η βροχή, ήρθε η μπόρα, ήρθε και του Σαμαρά η  τελευταία ώρα».
Οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος απαίτησαν από τον π. Χριστόδουλο να απευθύνει δύο λόγια στους χιλιάδες διαδηλωτές, ο οποίος εκ του προχείρου είπε:
«Η ΕΡΤ πάντοτε λειτούργησε με γνώμονα όχι την τηλεθέαση και τα νούμερα, αλλά την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η συνταγματικά κατοχυρωμένη αποστολή της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας (βλ. άρθρ. 15παρ.2 του Συντάγματος). Πάντα παρά τις πιέσεις που δεχόταν το δημοσιογραφικό προσωπικό της από την εκάστοτε πολιτική βούληση των κυβερνόντων για λογοκρισία των ειδήσεων, ως σκοπό της η ΕΡΤ πάντα προσπαθούσε να έχει την αντικειμενική και με ίσους όρους μετάδοση των πληροφοριών και των ειδήσεων. Η ΕΡΤ είναι η μόνη τηλεόραση από τα κυρίαρχα κανάλια που διαθέτει νόμιμες άδειες και λειτουργεί νόμιμα. Η ΕΡΤ είναι η μόνη που εργοδότη της έχει τον κυρίαρχο λαό που την πληρώνει για τον ενημερώνει και δεν έχει εργοδότη τα μεγαλο-εργολαβικά και εκδοτικά οικονομικά συμφέροντα. Αυτοί που αποφάσισαν το κλείσιμο της ΕΡΤ και την καταστροφή ταυτόχρονα της Β. Χαλκιδικής, είναι σίγουρο ότι εκτελούν υπάκουα εντολές των τοκογλύφων δανειστών και λειτουργούν με γνώμονα όχι το πνεύμα του συνταγματικού νομοθέτη, αλλά την εξυπηρέτηση των οικονομικών συμφερόντων που επί δεκαετίες λυμαίνονται μαζί με το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, την δημόσια περιουσία. Όσον αφορά το θέμα εμπορικότητας και πιθανής μειωμένης τηλεθέασης, αυτό δεν είναι πρόβλημα της ΕΡΤ. Είναι καθαρά πρόβλημα ενός λαού που πιθανόν τον έχουν μάθει να αρέσκεται και να βλέπει ευτελούς ποιοτικής στάθμης προγράμματα, και αυτός πρέπει να βοηθηθεί και να συμμορφωθεί, και όχι να κλείσει η ΕΡΤ. Η ΕΡΤ πρέπει να μείνει ανοιχτή. Οι τίμιοι υπάλληλοι της ΕΡΤ δεν πρέπει να πάνε στο σπίτι τους. Αυτοί οι πολιτικοί που θέλουν το κλείσιμό της, πρέπει να πάνε στα σπίτια τους και μάλιστα όχι σε αυτά που έχουν στην Ελλάδα, αλλά στο εξωτερικό. Η ΕΡΤ και οι υπάλληλοί της πρέπει να μείνουν στη θέση τους. Άλλοι πρέπει να φύγουν από τη θέση που κατέχουν».

Όλο το άρθρο στο σχετικό link: http://vasilinos.wordpress.com/2013/06/12/ερτ-σκουριεσ-τι-δεν-καταλαβαινεισ/

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.