Αποχώρησαν οι διαδηλωτές που από το πρωί βρέθηκαν στη θέση «Καρατζά λάκκος» στις Σκουριές, όπου πραγματοποιείται το ξεχέρσωμα του αρχέγονου δάσους

Φωτογραφία από τη σελίδα στο Facebook: Λέμε όχι στην εξόρυξη χρυσού στην Β.Χαλκιδική

Φωτογραφία από τη σελίδα στο Facebook: Λέμε όχι στην εξόρυξη χρυσού στην Β.Χαλκιδική

Αργά το μεσημέρι αποχώρησαν οι διαδηλωτές από τη θέση «Καρατζά λάκκος» στις Σκουριές του Κακκάβου. Προηγουμένως δημιουργήθηκε ένταση με τις αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών για να τους απωθήσουν. Προθέση των διαδηλωτών ήταν να προσεγγίσουν το σημείο όπου πραγματοποιείται το ξεχέρσωμα του αρχέγονου δάσους από συνεργεία της εταιρείας των μεταλλείων, τα οποία με την εξέλιξη των γεγονότων, σταμάτησαν.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο « ….η εικόνα αυτή επικράτησε για σχεδόν τρεις ώρες και σταδιακά αυξάνονταν ο αριθμός των διαδηλωτών. Αυτήν την στιγμή επικρατεί ηρεμία, ενώ δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί και συλλήψεις. Οι κάτοικοι, από την πλευρά τους, υποστηρίζουν ότι μετέβησαν στο βουνό, όπως κάνουν σχεδόν καθημερινά τις τελευταίες μέρες, προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες αποψίλωσης των αιωνόβιων δένδρων στο ρέμα του Καρατζά. Κάνουν, λόγο για αναίτια επίθεση από τους αστυνομικούς με χημικά, ενώ χαρακτηρίζουν «παράνομες» τις εργασίες που εκτελούνται από την Ελληνικός Χρυσός».

Όπως είναι γνωστό, αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν τον τελευταίο καιρό στο δάσος του Κακκάβου στην προσπάθεια της εταιρείας να δημιουργήσει τετελεσμένα γεγονότα με την εγκατάσταση εργοταξίου στην συγκεκριμένη περιοχή. Η φύλαξη, πραγματοποιείται με τις «ευλογίες» της «τριμερούς» κυβέρνησης που μαζί με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, καταβάλλουν άοκνες προσπάθειες να κάμψουν την δυναμική αντίσταση των κατοίκων, οι οποίοι αρνούνται κατηγορηματικά να συνηγορήσουν στην καταστροφή της πατρίδας τους με την ανάπτυξη των νέων μεταλλευτικών εκμεταλλεύσεων στην ανατολική Χαλκιδική.

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.