Η Κίνηση Πολιτών Άρδην, για τα σημερινά κατασταλτικά αίσχη της κυβέρνησης στην Ιερισσό Χαλκιδικής

6191354035_d4999122a7Tις τελευταίες μέρες, ιδιαίτερα της τελευταίες ώρες, οι κάτοικοι της Ιερισσού και των άλλων χωριών που αντιδρούν στην  επένδυση της Ελ Ντοράντο Γκόλντ και του Μπόμπολα, ζουν στο πετσί τους τις φυσικές συνέπειες του δόγματος  ‘θα προστατέψω με κάθε μέσο τις ξένες επενδύσεις’, το οποίο έχει εξαπολύσει εναντίον του ελληνικού έθνους ο Αντώνης Σαμαράς: Έτσι, σήμερα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στα σχολεία με δακρυγόνα, ενώ η αστυνομία μπαίνει σε σπίτια κατοίκων υπό την ακολουθία των ΕΚΑΜ με το όπλο σε στάση επιφυλακής (και το δάχτυλο στη σκανδάλη). Τις προηγούμενες μέρες, δεν δίστασαν να εισβάλουν στο σχολείο και εν ώρα μαθήματος να προσαγάγει μαθητές και μαθήτριες.Εκεί έχει φτάσει τα πράγματα η κυβέρνηση των εταιριών στην Ιερισσό.

Δυο τινά συμβαίνουν. Ή πιέζεται από τους πραγματικούς αφέντες του τόπου να τελειώνει με τις αντιδράσεις των “ιθαγενών”, ή η ίδια επιθυμεί να εξωθήσει την κατάσταση στα άκρα, να προκαλέσει τους κατοίκους ν’ αντιδράσουν, για να βρεί δικαιολογία ώστε να τους λιανίσει.

Κι αν αυτά φαίνονται ακραία, ας μην έχουμε καμία αμφιβολία. Αυτή η κυβέρνηση, όλοι οι συγκυβερνώντες, είναι άνθρωποι που έχουν υπογράψει φριχτά πράγματα για το μέλλον του τόπου και του ελληνικού λαού. Δεν δίστασαν δηλαδή να χαντακώσουν μια ολόκληρη χώρα, θα διστάσουν τώρα, μπροστά σε μια περιοχή;

http://ardin-rixi.gr/archives/11319

 

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.