ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΙΡ. ΑΓΑΘΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ

Αύριο περνάει από την Βουλή η έγκριση του επικαιροποιημένου μεσοπρόθεσμου για την περίοδο 2013-’16 που έρχεται για άλλη μια φορά να θεσμοποιήσει την εξαθλίωση eiriniκαι την κατηφόρα που επιφυλάσσουν για τη χώρα και τον λαό τα μνημόνια. Καμιά φαντασμαγορική είδηση, καμιά πυρπόληση δεν θα μπορεί να αποκρύψει τις ευθύνες των τρικομματικών εταίρων από τους πολίτες που θα ψάχνουν μάταια να βρούν το μισθό και τη σύνταξή τους στους λογαριασμούς, από τους συνταξιούχους που θα ψάχνουν τα φάρμακά τους στις κομμένες λίστες του υπουργείου, από τους νέους που μάταια θα ψάχνουν για δουλειά.
Όσο για την ουσία των γεγονότων, οι πολίτες της περιοχής, οι συλλογικότητες που μπήκαν μπροστά για την υπεράσπιση του τόπου τους με αξιοπρέπεια και συλλογικούς αγώνες, η Αριστερά, δεν έχουν τίποτα να απολογηθούν και σε κανέναν. Πριν οι μεγαλοκαναλάρχες και τα «έγκριτα» φερέφωνά τους ασχοληθούν με την βία στις Σκουριές, οφείλουν να καταδικάσουν τη βία που ασκούν οι «αναγκαίες επενδύσεις» στο περιβάλλον της περιοχής, στην υγεία των κατοίκων και στην ανθρώπινη δραστηριότητα στους τόπους που πλήττονται από τις επενδύσεις αυτές. Να καταδικάσουν την αστυνομική βία που υπέστησαν οι άνθρωποι για τις εκδηλώσεις αντίστασης και αξιοπρέπειας των τοπικών κοινωνιών. Να καταδικάσουν τις κυβερνητικές επιλογές, που σε μία νύχτα έδωσαν το δικαίωμα στα αρπακτικά του δημόσιου πλούτου να θησαυρίσουν πάνω στην υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Τρία χρόνια τώρα οι τοπικές κοινωνίες είναι ανάστατες και στο πόδι, ενώ τα μέσα ενημέρωσης απαξιούσαν να ενδιαφερθούν, να μάθουν και να ενημερώσουν γιατί αντιδρούν και τι ζητάνε.
Θα πρόκειται άλλη μια φορά για τραγική ειρωνεία, αν η γνωστή μερίδα «έγκριτων» δημοσιογράφων και παρουσιαστών, υπό τις ευχές των καναλαρχών της εθνικής μας διαπλοκής, ξαναρχίσουν να ρωτούν «αγωνιωδώς» αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τα χτεσινά γεγονότα στις Σκουριές Χαλκιδικής.
Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, όταν κληθεί από τον λαό να πάρει το τιμόνι αυτής της χώρας, θα το κάνει μαζί με τον λαό. Θα επανεξετάσει τις σκανδαλώδεις συμβάσεις και ακόμα και αν βρεθούν τρόποι προστασίας της φυσικής κληρονομιάς, δεν θα προβεί σε καμιά απόφαση που δεν θα εξασφαλίζει το ανάλογο όφελος για την οικονομία της χώρας και την σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών.
Πριν λοιπόν αρχίσουν οι γνωστοί πολιτικάντηδες των μνημονίων και οι γνωστοί σχολιαστές των καναλιών, τις βαρετές πια ερωτήσεις περί βίας και καταδίκης της, ας προχωρήσουν σε ένα δημοψήφισμα στις περιοχές που χωροθετούνται οι επενδύσεις. Ας μετρήσουν την οργή και την αγανάκτηση των ανθρώπων εκεί, με νούμερα και αριθμούς, που είναι και ο προσφιλής τους τρόπος διαχείρισης των ανθρώπινων προβλημάτων. Μέχρι τότε, μην περιμένουν την Αριστερά και τους πολίτες  να πέσουμε στην παγίδα του φόβου και της τρομοκρατίας.
Αυτός ο τόπος και οι άνθρωποί του, εκτός από μέλλον και προοπτική, έχει και αξιοπρέπεια.
 
To Γραφείο Τύπου
Αγαθοπούλου Ειρήνη Ελένη Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Κιλκίς
Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.