Καναδός Πρέσβης εκπρόσωπος εταιρειών, έλληνας Υπουργός (για μια ακόμα φορά) πρόθυμος…

Φωτογραφία του Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα, κ. Robert William Peck, με τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη στις 30 Μαρτίου 2012. Εκεί ο κ. Δήμαρχος του απάντησε …καταλλήλως για τις «επενδύσεις» χρυσού στο Πέραμα.

Ως εκπρόσωπος εταιρειών της πατρίδας του, συναντήθηκε ο Καναδός πρέσβης με τον έλληνα υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη (Τρίτη 10 Ιουλίου 2012)  και ζήτησε να «ξεκολλήσουν» οι καναδικών συμφερόντων «επενδύσεις» με πρώτη αυτή του «χρυσού» στην Χαλκιδική. Άλλωστε, είναι γνωστοί οι Αγγλοσάξωνες αποικιοκράτες από τον 11ο αιώνα και δώθε! Την ίδια τακτική χρησιμοποιούν: είτε δια της πιέσεως με τους κατά τόπους «χρήσιμους ηλίθιους» που θα τους εξυπηρετήσουν, είτε δια της βίας. Και επειδή η εποχή της βίας έχει παρέλθει, πολλαπλασιάστηκαν οι «χρήσιμοι» με πρώτους και καλύτερους τους Υπουργούς. Το πρόσχημα γνωστό, το παπαγαλίζουν οι παρακεντέδες του συστήματος διαρκώς και αδιαλείπτως: Οι μεγαλεπήβολες «επενδύσεις» και η προοπτική των χιλιάδων «θέσεων εργασίας» που αφειδώς υπόσχονται. Και τα «χρυσά κουτάλια» με τα οποία θα τρώει η εκάστοτε περιοχή απ’ το πολύ …χρήμα.

Έτσι και ο -συμπαθής κατά τα άλλα- κ. Χατζηδάκης συνεχίζει σαν τους προκατόχους του. Προφανώς και αυτός δεν έχει πατήσει το ποδάρι στην Χαλκιδική αλλά δεν του κοστίζει σε τίποτα να αποφασίζει απ’ το Κολωνάκι για την Μ. Παναγία, την Στρατονίκη, την Ιερισσό και αλλαχού, «αβρόχοις ποσίν»! Είμαστε βέβαιοι πως κι αυτός θα νομίζει πως τα «Μεταλλεία Κασσάνδρας» βρίσκονται στην ομώνυμη χερσόνησο, όπως έγραφε με αυταρέσκεια για …τα επιτεύγματά του, στο προεκλογικό του πρόγραμμα, ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος, Παπακωνσταντίνου.

Αμ, αν είναι να δημιουργούμε θέσεις εργασίας που εμπεριέχουν πολιτισμικό κίνδυνο για την πατρίδα μας, και προπανός ΔΙΧΑΣΜΟ κ. Χατζηδάκη, τότε να δημιουργήσουμε άλλες δραστηριότητες οι οποίες δεν έχουν ..και απόβλητα. Αλλά έχουν υψηλά κέρδη. (Ο νοών νοείτω)!

Για μια ακόμα φορά γίνεται φανερό πως αυτοί που αποφασίζουν, σπουδαγμένοι ως επί το πλείστον σε ακριβά δυτικά Πανεπιστήμια, δεν αντιλαμβάνονται πως τέτοιες παρεμβάσεις ακραίας κλίμακας σε τοπικό επίπεδο, έρχονται σε κατάφορη αντίθεση με ελληνική παράδοση, η οποία είναι διαποτισμένη με «το μέτρον». Και όσοι το παραβιάζουν διαπράττουν Ύβριν, για την οποία έρχεται η Νέμεσις να το αποκαταστήσει.

Και επειδή ο πρόθυμος κος Υπουργός δεν ξέρει πως οι αυτόχθονες κάτοικοι πλέον δεν πουλάνε, ας το μάθει. Και σ’ αυτές ακόμα τις δύσκολες συνθήκες της κρίσης  (για τις οποίες ευθύνεται και ο ίδιος), της ανέχειας και της ανεργίας γνωρίζουν καλά πως υπάρχει ορθολογικός δρόμος ανάπτυξης της Χαλκιδικής, χωρίς χαβούζες τοξικών και οριστική απεμπόλιση του φυσικού πλούτου, των δασών, της θάλασσας και του πολυτίμου νερού.

Στο διπλανό link διαβάστε τη είδηση :http://www.capital.gr/news.asp?id=1554101

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.