Την Τετάρτη 6 Ιουνίου, εκδικάστηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές κατοίκων και φορέων της Βόρειας Χαλκιδικής εναντίον της ΚΥΑ για την επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την 6/6/2012 εκδικάστηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι προσφυγές κατοίκων και φορέων της Βόρειας Χαλκιδικής, ενάντια στην απόφαση, με την οποία , η επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και η δημιουργία μεταλλουργίας χρυσού-χαλκού καθώς και χημικής βιομηχανίας παραγωγής θειικού οξέος.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν προθεσμία για κατάθεση συμπληρωματικών προτάσεων μέχρι την 4/7/2012 και η απόφαση αναμένεται μετά την παρέλευση εξαμήνου.

Στο δικαστήριο παραβρέθηκαν αρκετοί από τους προσφεύγοντες καθώς και μέλη των επιτροπών αγώνα, για να τονίσουν για μια ακόμη φορά την αντίθεσή τους στα σχέδια για την περιβαλλοντική, οικονομική, κοινωνική καταστροφή της περιοχής τους.

Η εκτίμηση των παραβρισκόμενων είναι, ότι και ενώπιον του δικαστηρίου αποδείχθηκε με επιχειρήματα το δίκαιο των κατοίκων και καταδείχτηκε με τον καλύτερο τρόπο, ότι η εφαρμογή των σχεδίων της «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ»  δεν αποτελεί ανάπτυξη, αλλά υπονόμευση του μέλλοντος της Χαλκιδικής.

Πεποίθηση όλων είναι, ότι οι δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, δεν θα αποτελέσουν άλλοθι για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων ντόπιων και ξένων επιχειρηματιών και ότι για μια ακόμη φορά το Συμβούλιο της Επικρατείας θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα απορρίψει όπως και στην περίπτωση της Ολυμπιάδας τα καταστροφικά σχέδια.

Σε κάθε περίπτωση οι επιτροπές και οι κάτοικοι δηλώνουν, ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με όλα τα μέσα, γιατί θεωρούν το θέμα της προάσπισης του περιβάλλοντος, της ζωής και του μέλλοντος δεν είναι μόνο δικαίωμα αλλά και υποχρέωση όλων μας.

Συντονιστικό Συλλόγων και Φορέων Σταγίρων – Ακάνθου

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.