Οι εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 και οι μεταλλευτικές δραστηριότητες. Ποιους να (μην) ψηφίσω…

Πέρασαν οπωσδήποτε οι εποχές που κάποιος θα υποδείξει σε κάποιον, τι και ποιον να ψηφίσει. Δεν έχουμε αυτήν την πρόθεση, ούτε και τη δυνατότητα άλλωστε. Όμως, ένα μέσο συγκεκριμένου κοινωνικού προσανατολισμού όπως είναι το δικό μας, οφείλει απέναντι στους αναγνώστες του να τοποθετείται δημόσια στα σημαντικά ζητήματα, όπως είναι οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

Δυστυχώς, οι συνειδήσεις δεν μεταβάλλονται αυτόματα και έτσι, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι κομματικοί σχηματισμοί και οι υποψήφιοι, που είτε είναι αφοσιωμένοι σε μια συγκεκριμένη λογική του πολιτικού παρελθόντος -με ότι αυτό σημαίνει- είτε από επιλογή, υπερασπίζονται την συνέχιση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στην Χαλκιδική. Συνεπώς παίρνουμε δημόσια θέση και ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Το blog Στρατονίκη • Μαντεμοχώρια • Μεταλλεία του Στρατονικού Όρους:

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΠΑ.ΣΟ.Κ. και ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.

Η πολιτική αυτών των κομμάτων έφερε την Πατρίδα στα σημερινά χάλια. Η άνευ όρων παράδοση της ανατολικής Χαλκιδικής στην ομηρία της «μεταλλευτικής περιοχής» είναι δημιούργημα συγκεκριμένων προσώπων από αυτά τα κόμματα, απόρροια της εξαρτημένης από τη διαπλοκή, πολιτικής τους που ακόμα και σήμερα παραμένει απαράλλαχτη. Οι τοπικές κοινωνίες φαντάζουν γι’ αυτούς κενό γράμμα. Συνεχίζουν να τις απαξιώνουν σταθερά και συστηματικά με έπαρση και αλαζονεία.Είναι καιρός να το πληρώσουν έστω και δια της κάλπης!

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΛΑ.Ο.Σ.

Η πολιτική του συγκεκριμένου κόμματος διατυπώθηκε πολλές φορές δια των βουλευτών του σε πάνελ τηλεοπτικών εκπομπών με θέμα τον «ορυκτό πλούτο». Οι θέσεις που εξέφραζαν ήταν σαφώς υπέρ της μεταλλείας.

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ Κ.Κ.Ε.

Οι θέσεις του κόμματος αυτού είναι ξεκάθαρες υπέρ της μεταλλείας αλλά κάτω από «λαϊκό έλεγχο» όπως έχει επανειλημμένα διατυπωθεί δια των βουλευτών του σε εκδηλώσεις των κατοίκων. Έστι μεθερμηνευόμενο, πως τα «σοσιαλιστικά» μεταλλεία, μεταλλουργίες, κυάνια, χημικά εργοστάσια κλπ., κατά το κόμμα αυτό δεν καταστρέφουν, μάλλον με κάποιον θαυματουργό τρόπο…. Το blog μας είναι σταθερά εναντίον τόσο των καπιταλιστικών, όσο και των σοσιαλιστικών μεταλλευτικών δραστηριοτήτων.

Κι επειδή δεν εννοείται άλλα πρέπει να γίνει σαφές μην παρανοηθούμε, το blog μας

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΕΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Είμαστε και παραμένουμε σταθερά υπέρ της Δημοκρατίας, αφού ως Έλληνες έχουμε το προνόμιο να είμαστε ο ιδρυτικός Πολιτισμός της. Τελεία.

Για τα άλλα, νεοσύστατα κυρίως κόμματα, που δεν έχουν διατυπώσει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα ή σιωπούν, (κοινώς «κάνουν την πάπια» μέχρι να περάσουν οι εκλογές) γνώμη μας είναι να μην αυταπατώνται. Και αυτή η στάση κρίνεται. Οι πολίτες πλέον επιζητούν την αλήθεια και την διαφάνεια στον πολιτικό λόγο

Τέλος εκτιμούμε, πως βασικός παράγοντας της ψήφου μας σ’ αυτές τις εκλογές είναι η προσωποποίηση.

Πιστεύουμε πως είναι ανάγκη να υποστηριχτούν υποψήφιοι, οι οποίοι συμμετέχουν ή υποστηρίζουν σταθερά το κίνημα και λένε απερίφραστα ΟΧΙ στην καταστροφική προοπτική της ανάπτυξης νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων, μεταλλουργιών χρυσού κλπ., στην περιοχή μας, όχι ως επιβράβευση -αφού κι αυτοί για τον τόπο τους παλεύουν- αλλά ως παρότρυνση συνέχισης του αγώνα τους.

Πιθανώς και να μην συμφωνούμε σε άλλα ζητήματα των κομμάτων με τα οποία είναι υποψήφιοι. Δεν ξεχνούμε όμως ότι η Διάκρισις είναι η μεγαλύτερη αρετή, όπως μας διδάσκουν οι Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησιαστικής μας Παράδοσης και γι’ αυτό, τις όποιες διαφωνίες μας, επιβάλλεται να τις κατατάξουμε ως ελάσσων στοιχείο στην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διανύουμε.

Οι συνθήκες απαιτούν να είμαστε καιροσκόποι, να «σκοπούμε τον καιρόν» (πιθανώς κάποιοι να μας αποκαλέσουν οπορτουνιστές*, κατά τον «αριστερότροπον» όρο, αδιάφορο).

Και ο καιρός δηλώνει πως το μείζον θέμα για τη Χαλκιδική, είναι η άμεση ανατροπή αυτής της προοπτικής και οι επόμενες εκλογές ίσως αποβούν καθοριστικές ως προς την έκβασή της.

*Οπορτουνιστής, από το λατινικό portus, που σημαίνει «αυτός που μπαίνει στο λιμάνι» (που καταφέρνει να μπει στο λιμάνι)

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.