Τελικά, αν και κάποιοι πολύ θα το ήθελαν, η εκδήλωση την Κυριακή 22 Μαΐου στη Θεσσαλονίκη, πήγε καλά. …Το επιτρέψαν και οι σκύλοι άλλωστε!

Παρά τα όσα ακούστηκαν -μάλλον κυρίως γράφτηκαν- σε διάφορα blog της Χαλκιδικής η εκδήλωση της Θεσσαλονίκης, την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 στο «πάρκο των σκύλων» στην νέα παραλία, είχε επιτυχία!

Το γεγονός ότι το θέμα δεν περιορίζεται στα στενά όρια της Χαλκιδικής αλλά ανοίγει σε μεγαλύτερες κοινωνίες, το ίδιο και οι αντιδράσεις, σε κάποιους δεν αρέσει. Δεν τους παρεξηγούμε.

Στη «δημοκρατία» των ελεγχόμενων Μέσων Ενημέρωσης που ζούμε, η οποία εξυπηρετεί μόνον την ελίτ που τα στηρίζει, οι αντιδρώντες πολίτες των τοπικών κοινωνιών δεν έχουν άλλους τρόπους να επικοινωνήσουν τα προβλήματά τους. Μια από αυτές είναι οι κατά τόπους εκδηλώσεις που τις πραγματοποιούν με φιλότιμο, με διάθεση προσωπικού χρόνου, με προσωπική επαφή, η οποία στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι και η πλέον αποτελεσματική.

Το κίνημα ενάντια στην καταστροφή της πατρίδας μας, από τη λεγόμενη «ανάπτυξη» μέσω νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Χαλκιδική, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα. Ακόμα και οι πιο δύσπιστοι αντιλαμβάνονται πλέον πως αυτού του είδους οι «επενδύσεις» δεν προσφέρουν τίποτα στον τόπο, τίποτα στο κράτος και πάρα πολλά στις τσέπες των «επενδυτών». Οι οποίοι όταν τελειώσει η εκμετάλλευση, μας εγκαταλείπουν με τα πάσης φύσεως βιομηχανικά σκουπίδια και πάνε …σ’ άλλη γη-σ’ άλλα μέρη. Καλά, στο ενδιάμεσο δίνουν και μερικά «ψυχία» σε μεροκάματα και σε παρατρεχάμενους υποστηρικτές τους.

Αυτή είναι η πολιτική (της λογικής  «μπάτε σκύλοι αλέστε») και οι πολιτικοί που την αντιπροσωπεύουν, που οδήγησαν και τον τόπο μας αλλά και τη χώρα στην άθλια κατάσταση που ζούμε… Και να μην ξεχνιόμαστε: τις ίδιες ευθύνες έχουν και οι πολίτες που στηρίζουν αυτή την πολιτική….

Παρακάτω φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.