Το blog μας στηρίζει τους υποψηφίους που στο πρόγραμμά τους στέκονται με σαφήνεια εναντίον των νέων μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και της εξόρυξης στο υπέδαφος της Στρατονίκης

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αριστοτέλη Κώστας Ευθυμίου της Κίνησης Πολιτών Αριστοτέλη

Από το πρόγαμμα της Κίνησης πολιτών Αριστοτέλη

ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ

Το θέμα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και του νέου επενδυτικού σχεδίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» θα έπρεπε να είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης και αντιπαράθεσης αυτών των δημοτικών εκλογών. Οι άλλοι συνδυασμοί όμως, για τους δικούς του ο καθένας λόγους, θέλουν να το υποτιμούν και ορισμένοι ίσως και να το αγνοούν.  Εμείς όμως επιμένουμε να το τοποθετούμε πρώτο και κυρίαρχο στον αγώνα μας όχι μόνο τον προεκλογικό αλλά και στον καθημερινό γιατί η θέση μας είναι ξεκάθαρη και σταθερή.

Η εταιρεία έχει ήδη καταθέσει την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και περιμένει την έγκρισή της.

Στην περιοχή θα προστεθούν αρκετά χιλιόμετρα στοών σε αυτά  που ήδη υπάρχουν με απρόβλεπτες συνέπειες για τα νερά της περιοχής ,τα δάση, την πανίδα και χλωρίδα και γενικότερα στο περιβάλλον

Η υλοποίηση του σχεδίου θα σημάνει τη μη αναστρέψιμη βλάβη στα νερά της περιοχής μας που όπως είναι γνωστό υδροδοτείται και σήμερα από την περιοχή όπου χωροθετούνται οι δραστηριότητες, χωρίς να υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το μέλλον. Τα νερά των στοών θα στραγγίζουν συνεχώς τον υδροφόρο ορίζοντα της περιοχής μας.

Η δημιουργία των εργοστασίων και των χώρων αποβλήτων θα στερήσουν την περιοχή εκατοντάδες η και χιλιάδες στρεμμάτων παρθένων δασών

Επειδή ο τόπος μας είναι πυκνοκατοικημένος  και πολύ μικρός για να χωρέσει  όλη αυτήν την δραστηριότητα και οι όποιες μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων δεν πείθουν ότι θα προστατέψουν τις ζωές μας στο μέλλον, είμαστε πεπεισμένοι ότι η εκτέλεση του αναπτυξιακού σχεδίου της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ», θα υποβαθμίσει για πάντα το ανθρώπινο, οικονομικό και φυσικό περιβάλλον του τόπου μας και θα μας βλάψει ανεπανόρθωτα.

Θεωρούμε το σχέδιο αυτό ως μη-βιώσιμη ανάπτυξη για τον τόπο μας.

Αρνούμαστε οποιαδήποτε νέα μεταλλευτική δραστηριότητα, όπως επίσης και οποιαδήποτε υφιστάμενη δραστηριότητα που λαμβάνει χώρα κάτω από κατοικημένες περιοχές.

Ζητούμε  την άμεση και έμπρακτη αποκατάσταση της περιβαλλοντολογικής βλάβης που έχουν δημιουργήσει οι μέχρι τώρα μεταλλευτικές δραστηριότητες στην περιοχή Η αποκατάσταση θα δημιουργήσει θέσεις εργασίες που θα καλύψουν τις υπάρχουσες από την υφιστάμενη, ή αυτές που υποτίθεται θα δημιουργηθούν από την επικείμενη μεταλλευτική δραστηριότητα.

Καλούμε όλους τους Δημότες που δεν  θέλουν την καταστροφή του τόπου μας και δεν υποθηκεύουν το μέλλον το δικό τους και των επόμενων γενεών στο όνομα μιας προσωρινής επίλυσης του προβλήματος της απασχόλησης ενός αριθμού συνδημοτών μας να δείξουν με την ψήφο τους την αντίθεσή τους  στα σχέδια των ξένων και ντόπιων συμφερόντων .

Καλούμε τους άλλους συνδυασμούς να πάρουν ξεκάθαρη θέση στο θέμα των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων και να μην εκφράζουν τις απόψεις τους αναλόγως τόπου και χρόνου.

http://koinonaristoteli.wordpress.com/το-πρόγραμμα-μας/

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.