Τριήμερο ενημέρωσης στην Πάρο, για την Στρατονίκη

(Ανταπόκριση από την Πάρο)

«ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ»

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΜΑΪΟΥ

Στην αίθουσα του πολιτιστικου συλλόγου «Αρχίλοχος» στην Παροικία της Πάρου πραγματοποιήθηκε ημερίδα με τίτλο «Διαχείριση υδάτινων πόρων».  Κατά την διάρκεια της ημερίδας Παρουσία του Μανώλη Γλέζου, του Δήμαρχου Πάρου Χρ. Βλαχογιάννη, της Έπαρχου κας Πρωτολάτη , όλου του δημοτικού συμβουλίου καθώς και των συμετεχόντων στην ημεριδα κ.κ Πέτρου Γκίκα,  επίκουρου καθηγητή τμήματος μηχανικών περιβάλλοντος – πολυτεχνείου Κρήτης, Μιχαήλ Σκούλου, Καθηγητή χημείας περιβάλλοντος (ΜΙΟ-ECSDE,MAB/UNESCO), Ευάγγελου Πισσία,  dr καθηγητής διαχείρισης υδάτινων πόρων, ΤΕΙ Αθήνας, Νικόλαου Γεωργιάδη, επιστημονικού συνεργάτη WWF Ελλάς και Κων/νου Καταγά, Δασολόγου. Στην ημερίδα πραγματοποιήθηκε παρέμβαση με ενημέρωση στο πρόβλημα που δημιουργούν οι εξορύξεις στο χωριό της Στρατονίκης.

ΚΥΡΙΑΚΗ  17  ΜΑΪΟΥ

Στην κατάμεστη  αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «ΝΗΡΕΑΣ» στην Νάουσα της Πάρου κατά την διάρκεια της ετήσιας συνάντησης όλων των χορωδιών του νησιού πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον Αντώνη Συργιανίδη για τα προβλήματα που δημιουργούν οι εξορύξεις κάτω από την Στρατονίκη .

ΔΕΥΤΕΡΑ  18 ΜΑΪΟΥ

Το μεσημέρι στον σταθμό «ΗΧΩ FM” που εκπέμπει σε όλες τις Κυκλάδες καθώς και μέσω internet, o δημοσιογράφος Χρήστος Καραγιαννιώτης με καταγωγή από την Στρατονίκη πραγματοποίησε συνέντευξη με ανταπόκριση από την Στρατονίκη, με τον εκπρόσωπο της επιτροπής αγώνα Δημήτρη Λουζικιώτη και τον δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Σταγείρων-Ακάνθου Απόστολο Παπαγεωργίου. Στην 30λεπτη συνέντευξη αναδείχτηκαν τα προβλήματα που απασχολούν το χωριό. Ο Χρήστος Καραγιανιώτης γνώστης των προβλημάτων λόγω καταγωγής και της αγάπης του για το χωριό, έδωσε την ευκαιρία στους Κυκλαδίτες να ενημερωθούν για τα προβλήματα του τόπου.  Η συγκεκριμένη συνέντευξη συζητήθηκε στο νησί. Άλλωστε η ακροαματικότητα της συγκεκριμένης εκπομπης αγγίζει το 90% στο νησί.

Το απόγευμα στην αίθουσα του Αρχίλοχου επαναλήφτηκε η προβολή της ταινίας «Κυνήγι Θησαυρου», κυρίως σε καθηγητές Μέσης εκπαίδευσης που δεν είχαν καταφέρει να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στις 11 Απριλίου. Τον χαιρετισμό της επιτροπής αγώνα Στρατονίκης διάβασε η Ηλέκτρα Λουζικιώτη που μένει και εργάζεται στο νησί με καταγωγή επίσης από την Στρατονίκη (δημοσιεύθηκε σε προηγούμενη ανάρτηση). Εισαγωγή στην εκδήλωση εκανε ο Γιώργος Παπανικολάου που συμπλήρωνε την τριάδα των Στρατονικιωτων της Πάρου.

Μετά την προβολή και μέχρι τις 12 τα μεσάνυχτα ακολούθησε συζήτηση με τους παρευρισκομένους.  Πολλές φορές τα χειροκροτήματα και οι παραινέσεις για συνέχιση του αγώνα και συμπαράσταση, μας άφησαν έκπληκτους. Υποσχέσεις για συνέχιση της ενημέρωσης από όλους ήταν το μεγαλύτερο κέρδος της εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν και η Πρόεδρος του τ.συμβουλίου της Νάουσας Πάρου κα Μαρία Τριπολιτσιώτη, η Αντιδήμαρχος κα Κάγκανη , η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών Πάρου κα Μαρία Ναυπλιώτου (σημαντική προσωπικότητα στο νησί λόγω της πολυετούς προσφοράς της).  Και απλοί πολίτες που δήλωσαν αλληλέγγυοι στον αγώνα της Στρατονίκης με τη φράση στα χείλη όλων, προς τους Στρατονικιώτες της Πάρου: «ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΡΑΤΟΝΙΚΗ»

PAROS-01

Στην άνω φωτογραφία, ο Στρατονικιώτης Γιώργος Παπανικολάου, ψυχή των εκδηλώσεων στην Πάρο και στην κάτω φωτογραφία η Ηλέκτρα Λουζικιώτη διαβάζει τον χαιρετισμό της Επιτροπής Αγώνα Κατοίκων της Στρατονίκης.

PAROS-02

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.