Η αγάπη για τον τόπο μας φαίνεται πως δεν ξεθωριάζει όπου κι αν βρισκόμαστε. Εκδήλωση στην Πάρο για το πρόβλημα της Στρατονίκης

paros

Ένας Στρατονικιώτης, ο κος  Γιώργος Παπανικολάου, ο οποίος λείπει πολλά χρόνια από το χωριό μας, αλλά διατηρεί άσβεστη την αγάπη του γι’ αυτό και την επιθυμία να το δε να προκόβει, μας εξέπληξε ευχάριστα: Ελαβε την πρωτοβουλία και διοργάνωσε στην Πάρο, μαζί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Αρχίλοχο» εκδήλωση ενημέρωσης, για την κατάσταση που υφίσταται η Στρατονίκη, η οποία -όπως αναφέρει- σημείωσε μεγάλη επιτυχία και γι’ αυτό θα επαναληφθεί. Του ζητήσαμε και μας έστειλε μια μικρή ανταπόκριση για το γεγονός.

«Κατ’ αρχάς η εκδήλωση θα επαναληφθεί, γιατί οι παρευρισκόμενοι μιλούσαν παντού γι αυτήν τις επόμενες ήμερες. Αφορμή στάθηκε η ταινία «Κυνήγι Θησαυρού» και έτσι η εκδήλωση κλείστηκε για 11 Απριλίου 2009 στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχίλοχος». Αρχίλοχος είναι o ιδρυτής της λυρική ποίησης και γεννήθηκε εδώ στην Πάρο.
Ο σύλλογος λειτουργεί 40 χρόνια τώρα και στο Δ.Σ. φροντίζει να εκλέγονται άτομα από όλα τα πολιτικά πιστεύω. Ο πρόεδρος εναλλάσσεται ανά 6 μήνες.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε η αντιδήμαρχος Πάρου κα Άννα Γκαγκάνη , η πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου κα Σκαραμαγκά , ο Λυκειάρχης Πάρου κος Γουρδούκης , ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου «ΝΗΡΕΑΣ» Νάουσας Πάρου, κος Κασαπίδης, καθηγητές και απλοί κάτοικοι του νησιού.
Διαβάστηκε ένα ιστορικό και έγινε ανάλυση  για το τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στη Στρατονίκη.
Διάβασα την ομιλία του Νίκου Σιδέρη απο την εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη το 2007 και το κλίμα φορτίστηκε. Χειροκρότησαν και ίσως να είδα το πρώτο σοκ.
 Όλοι πριν την εκδήλωση έλεγαν ότι ξέρουν το θέμα.  Μετά την εκδήλωση δεν πίστευαν αυτά που είδαν και άκουσαν. Κατάλαβαν το ρόλο που παίζουν τα ΜΜΕ. Οργίστηκαν πραγματικά με αυτό που γίνεται στη Στρατονίκη. Ζήτησαν να μάθουν λεπτομέρειες. Προσπάθησα να ανταποκριθώ στις ερωτήσεις μια και όλα αυτά τα μαθαίνω από μακριά.
Η αντιδήμαρχος έχει κάνει πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο να επαναληφθεί η εκδήλωση, να την παρακολουθήσει σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο με σκοπό να βγει ψήφισμα συμπαράστασης.
Η εκδήλωση θα επαναληφθεί και στο Λύκειο άλλα και στο ΕΠΑ.Λ. και στην Νάουσα από τον «ΝΗΡΕΑ».
Τις προηγούμενες ημέρες είχα άγχος γιατί καλούσα κόσμο που μου έλεγε τι σχέση έχουμε με την Χαλκιδική. Ίσως αρκετοί να ήρθαν από εκτίμηση σε μένα και την γυναίκα μου.
Στο τέλος όμως η ικανοποίηση που πήρα από το αποτέλεσμα ήτανε πραγματικά μεγάλη.
Με αγάπη
Καλό αγώνα

Γιώργος Παπανικολάου»

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.