Συμπαράσταση στον αγώνα των κατοίκων της Στρατονίκης από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου

Ιερισσός, 21 Μαρτίου 2009

H Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου συμπαραστέκεται στον αγώνα των κατοίκων της Στρατονίκης και διαμαρτύρεται για την αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής του από το Συμβούλιο της Επικρατείας για μια ακόμα φορά.

Την Παρασκευή 6-3-2009 αναβλήθηκε για  έκτη συνεχόμενη φορά η εκδίκαση από το Συμβούλιο της Επικρατείας της προσφυγής των κατοίκων της Στρατονίκης ενάντια στην Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αδειοδότησε την εταιρεία «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.»  να εξορύσσει κάτω από τα σπίτια του χωριού. Νέα δικάσιμος ορίσθηκε η 25-9-2009 ενώ η άδεια, της οποίας την ακύρωση ζητούν από την άνοιξη του 2005 οι κάτοικοι, έχει χρονικό όριο την 31-12-2009.

Οι συνεχόμενες αναβολές επέτρεψαν μέχρι σήμερα στην εταιρεία   «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ Α.Ε.» να συνεχίσει απρόσκοπτα τις παράνομες εκρήξεις των φουρνέλων και στέρησαν από τους κατοίκους της Στρατονίκης το δικαίωμα να προσπαθήσουν να ανατρέψουν με ένδικα μέσα μια διοικητική απόφαση που βλάπτει τη ζωή και την περιουσία τους.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου συμπαραστέκεται στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Στρατονίκης για την προστασία της κατοικίας τους και της ποιότητας της ζωής τους.

Επίσης διαμαρτύρεται για την καταστρατήγηση του δικαιώματος τους όχι μόνο να κοιμούνται ήσυχοι στα σπίτια τους, αλλά και να μπορούν ως πολίτες αυτής της χώρας να διεκδικήσουν το έννομο συμφέρον τους από την ελληνική δικαιοσύνη.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου συμπορεύεται μαζί τους στην συνέχιση του αγώνα τους για την έκδοση απόφασης από το Συμβούλιο της Επικρατείας, έστω και «κατόπιν εορτής», ως επιστέγασμα μιας οχταετίας άοκνων προσπαθειών και ως ανάχωμα από ενδεχόμενες νέες πολιτικές αποφάσεις που θα βάλουν ενέχυρο το μέλλον του τόπου μας από τις ίδιες ή νέες μεταλλευτικές δραστηριότητες.

Δείτε την ιστοσελίδα: http://kinisipoliton.wordpress.com

Δείτε το σχετικό link: http://kinisipoliton.wordpress.com/2009/04/09/συμπαράσταση-στον-αγώνα-των-κατοίκων/#more-67

Advertisements

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.