Χιόνισε, ξαναχιόνισε στο χωριό, αλλά δεν είδαμε άσπρη μέρα. Λευτεριά στη Στρατονίκη, απ’ τα φουρνέλα!

xorio-sta-xionia1

Είναι γεγονός πως έχουμε καιρό να αναρτήσουμε νέο post, επειδή κι εμείς είμαστε πολλαπλώς απασχολημένοι -κοινώς, έχουμε και τις δουλειές μας- και μέσα απ΄ αυτή την καθημερινότητα, προσπαθούμε να ενημερώνουμε όσους ενδιαφέρονται για το πρόβλημα του αγαπημένου χωριού μας και της περιοχής γενικότερα. Αυτό αποδεικνύει για μια ακόμα φορά πως δεν είμαστε «επαγγελματίες οικολόγοι» που «θέτουμε διαρκώς εμπόδια στην εξαιρετική ανάπτυξη που πραγματοποιείται στον τόπο μας, με τη μεταλλευτική δραστηριότητα», όπως αρέσκονται να μας αποκαλούν οι οπαδοί της!

Πλησιάζει -ως γνωστόν- ο καιρός να εκδικαστεί η προσφυγή των κατοίκων στο Συμβούλιο της Επικρατείας (6 Μαρτίου 2009) και οι ελπίδες των κατοίκων για εκδίκαση -επιτέλους μετά από τόσες αναβολές- και δικαίωση, αναζωπυρώνεται!

Φυσικά η ζημιά μέχρι τώρα έχει γίνει και είναι απορίας άξιον πως θα μπορούσε να αποκατασταθεί. Ρωγμές σε σπίτια και δημόσια κτήρια, καθιζήσεις, χαμένα και μολυσμένα υπόγεια ύδατα, λιθογομώσεις με απόβλητα, μόλυνση θάλασσας, είναι θέματα που δεν πρέπει ποτέ να φεύγουν από τη σκέψη μας. Και στόχος είναι να επιδιώξουμε την αποκατάστασή από τα προβλήματα της ασύδοτης μεταλλευτικής δραστηριότητας τόσων χρόνων, με κάθε τρόπο.  Ωστόσο πρώτο και βασικό μέλημά μας είναι ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ  ΤΑ ΦΟΥΡΝΕΛΑ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΑΝΑΡΧΙΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΠΙΑ!

Στο χωριό το τελευταίο διάστημα χιόνισε μερικές φορές μα άσπρη μέρα ακόμα δεν είδαμε. Ωστόσο οι εξελίξεις τρέχουν κι εμείς είμαστε ΄δω και θα προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε όσο το δυνατόν αμεσότερα.

Οψόμεθα! Καλή άνοιξη, σε όλους και στη Στρατονίκη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.