Το blog μας συμπαρίσταται στους κατοίκους της Ουρανούπολης για το Βατοπέδι. Αναδημοσιεύουμε δελτίο της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Σταγείρων-Ακάνθου

ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΤΑΓΕΙΡΩΝ – ΑΚΑΝΘΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ιερισσός, 2 Δεκεμβρίου 2008

Σε συμπαράσταση προς τους κατοίκους της Ουρανούπολης, καλεί η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων–Ακάνθου την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης

Πραγματοποιείται την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ. στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ξάνθης η δίκη, η οποία θα εκδικάσει την αίτηση των κατοίκων της Ουρανούπολης που διεκδικούν την ακύρωση της συμβολαιογραφικής πράξης 3005/21-12-007 (αντικατέστησε την 2823/22-5-07), σύμφωνα με την οποία το ελληνικό Δημόσιο παραχώρησε 8.608 στρέμματα κοινόχρηστου δάσους της Ουρανούπολης στη Μονή Βατοπεδίου, ανταλλάσοντάς το με το 2,36% της Βιστωνίδας λίμνης!

Στη δίκη, που είχε αναβληθεί από το προηγούμενο καλοκαίρι, κλήθηκαν να καταθέσουν πολιτικοί παράγοντες, έγκριτοι νομικοί και πολίτες οι οποίοι θα καταδείξουν το αυτονόητο, ότι δηλαδή η συμβολαιογραφική πράξη είναι καθ’ όλα αντίνομη και καταχρηστική για το Δημόσιο συμφέρον.

Από τη γνωστή πια σε όλους «υπόθεση Βατοπεδίου» η δυσοσμία εξακολουθεί να αναδύεται. Μοναχοί που μόνο κατ’ ευφημισμό λειτουργούν στο όνομα της διδασκαλίας του Ιησού, πολιτικοί που ψηφίστηκαν από τον λαό για να υπερασπίζονται την περιουσία του, νομάρχες, δήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, υπηρεσιακοί παράγοντες του δημοσίου και επιχειρηματίες παντός είδους, εμφανίζονται να λεηλατούν τη δημόσια περιουσία.

Το Υπουργείο Εθνικής Οικονομίας, εν μέσω του σκανδάλου, προφανώς υπολογίζοντας το πολιτικό κόστος που βάραινε την κυβέρνηση, ανακοίνωσε ότι θα ακυρωθούν όλες οι συμβολαιογραφικές αναγνωρίζοντας ότι όλες οι πράξεις που παραχωρούσαν στο μοναστήρι την ιδιοκτησία της λίμνης, ήταν παράνομες.

Όμως, οι επιχειρηματίες που φέρονται ως συνεργάτες της Μονής εξακολουθούν να χτίζουν ανεμπόδιστα, από τις υπηρεσίες του δημοσίου, εκτάσεις στην Μίκρα, το Ωραιόκαστρο και αλλού. Αυτό μας δείχνει ότι τίποτα δεν τελείωσε και αποκτά επιπλέον ειδικό βάρος η επικείμενη εκδίκαση.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων–Ακάνθου -που συγκροτήθηκε τον προηγούμενο Οκτώβριο στην Ιερισσό με στόχο να παρεμβαίνει στα μείζονα προβλήματα του Δήμου- δηλώνει απερίφραστα ότι βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Ουρανούπολης στη μάχη αυτή, της οποίας η έκβαση πρέπει να είναι μόνο νικηφόρα.

Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών Σταγείρων–Ακάνθου καλεί τους κατοίκους της περιοχής αλλά και κάθε ενεργό πολίτη την Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου στις 9.00 π.μ. στην είσοδο του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης σε συγκέντρωση συμπαράστασης στους κατοίκους. Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.