Και πέμπτη αναβολή της εκδίκασης της προσφυγής από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ως πότε αναρωτιούνται οι κάτοικοι της Στρατονίκης Χαλκιδικής;

Αναβλήθηκε τελικώς για μία ακόμα φορά η προσφυγή των κατοίκων της Στρατονίκης Χαλκιδικής εναντίον της κοινής υπουργικής απόφασης 143088/11.04.2005 (ΚΥΑ) που αδειοδότησε την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» -η οποία εκμεταλλεύεται τα μεταλλεία του Στρατονικού Όρους- να πραγματοποιεί εξόρυξη στην θέση «Μαύρες Πέτρες» που βρίσκεται εξ ολοκλήρου κάτω από τον δομημένο οικισμό του χωριού. Η νέα ημερομηνία που ορίστηκε είναι η 7η Μαρτίου 2009. Η καινούρια αναβολή προήλθε εξ’ αιτίας της αλλαγής του εισηγητή και του βοηθού του, οι οποίοι επικαλέστηκαν το γεγονός ότι δεν ήταν επαρκώς ενημερωμένοι λόγω του ογκωδέστατου φακέλου της υποθέσεως. Η προσφυγή ως γνωστόν κατατέθηκε από τους κατοίκους στο Συμβούλιο της Επικρατείας τον Ιούνιο του 2005 και έκτοτε η εκδίκασή της αναβλήθηκε για πέμπτη συνεχόμενη φορά. Απορίας άξιον είναι οι συνεχιζόμενες αναβολές που στην περίπτωση της Στρατονίκης, εξυπηρετούν τα μέγιστα την εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» αφού της δίνουν την δυνατότητα να δρα απρόσκοπτα, καθώς η άδεια που κατέχει λήγει τον Δεκέμβριο του 2009. Κάτι το οποίο επισήμανε απροκάλυπτα και ο γενικός διευθυντής της, στο περιοδικό  «Επιλογές» της εφημερίδας «Μακεδονία της Κυριακής» 2 Νοεμβρίου 2008 με την απαξιωτική δήλωση: «Δεν έχει νόημα. Η άδεια που έχω λήγει το 2009. Τι νόημα έχει η θετική ή αρνητική απάντηση που θα καθαρογραφεί τον Ιούνιο του 2009;» απαντώντας στην ερώτηση της δημοσιογράφου τι περιμένει από την εκδίκαση της υπόθεσης στις 8 Νοεμβρίου, που τελικώς αναβλήθηκε.

Όμως οι κάτοικοι της Στρατονίκης παρά την όποια απογοήτευση που πήραν και αυτή τη φορά, συνεχίζουν αδιάλειπτα τον αγώνα τους μέχρι την τελική δικαίωση, το σταμάτημα των φουρνέλων κάτω από τον οικισμό και την αποκατάσταση του χωριού τους από τις όποιες βλάβες προκλήθηκαν ή θα προκληθούν στο μέλλον από τη συνεχιζόμενη εξόρυξη. Το μήνυμα δεν παύει να παραμένει ένα: αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση.

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.